En let, hurtig og smuk pasta ret får du her. Den består af to forskellige slags pasta, som smages til med hvidløg og chili.
• Hvidløg sænker indholdet af fedtstof i blodet.
Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
250 g lys båndpasta
250 g grøn båndpasta
salt
1 rød chili
1 bundt persille
4 fed hvidløg
2 spsk olie
1 spsk smør eller margarine
* Tilberedning
1. Bring rigeligt med letsaltet vand i kog i en stor gryde.
Læg de to slags pasta i og kog efter pakkens anvisninger.
2. Del chilien på langs og fjern kerner og stilk.
Skyl chilien i koldt vand og hak den fint.
3. Tag persillebladene af stilkene og hak dem groft.
Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
4. Opvarm olie og fedtstof i en gryde.
Tilsæt hvidløg, chili og persille.
Steg ved svag vamle under omrøring, 3-4 min.
Krydr med salt.
5. Lad pastaen dryppe af og bland den med hvidløgsolien.
Bland godt.
Hæld pastaen i en opvarmet skål og server
med en grøn salat og brød.
VARIATION
Hvis du ikke vil have hvidløgsolien så stærk, kan du
erstatte
chilien med et nip friskkværnet sort peber.
Persillen kan erstattes med basilikum eller salvie.
Tips:
Sørg for at de to pastatyper bliver færdige samtidig.
Hvis de ikke er af samme type, må du lægge den
ene slags i senere, så kogetiden passer.
Når du steger hvidløgene, så skal du passe på
at det ikke bliver for varmt. Hvis hvidløget
bliver brunt smager det bittert.
Pr. portion: Energi: Kcal 443 = kJ 1860
Kulhydrat 74 g Protein 12 g Fedt 11 g (22%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.