Selvom risotto er italiensk ret, kan du twiste den i andre
landes smag. Her har vi brugt danske kyllinger, indiske krydderier,
mangochutney og frisk koriander.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer
# Ingredienser til Indisk risotto med kylling:
1 løg
1 rød peberfrugt
1 spsk olie
3-4 tsk karry
2 tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt kardemomme
2 cm frisk ingefær (fintrevet)
2 fed hvidløg (fintrevet)
4 dl risotto ris
ca. 1½ liter grønsags- eller hønsebouillon
4 kyllingefileter
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
mangochutney
1 bundt koriander
*
Sådan laver du Indisk risotto med kylling:
Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten og skær den i
terninger.
Svits løg og peberfrugt i olien i en bredbundet gryde i 3-4
min.
Tilsæt karry, spidskommen, kanel, kardemomme, ingefær,
hvidløg og ris og svits det hele et øjeblik. Tilsæt 1 liter kogende bouillon og
kog op under omrøring.
Lad risene koge 10 min under låg og rør indimellem.
Skær kyllingen i små terninger og rør dem i risene.
Kog videre uden låg og spæd med mere bouillon under
omrøring, til risene er møre, men stadig med lidt bid.
Smag risottoen til med citronsaft, salt og peber.
Spæd evt. til sidst med lidt vand, så risottoen får en blød
grødkonsistens.
Server med mangochutney og et drys koriander.
TIPS: Det er bedst at bruge risottoris, fordi de ikke så
nemt koger ud. Hvis du ikke kan skaffe dem, kan du bruge grødris i stedet, men
hold øje med, at de ikke koger ud.
Kilde: Hjemmets bedste MAD