Vor populære røgede medister kan tilberedes på mange måder. En moderne opskrift får du her - den laves i wok med en masse grønt. Vælg en mager pølse, så mindsker du på fedtet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
400-500 g mager røget medister
2 gulerødder
1 pastinak
2 stilke blegselleri
1 rødløg
200 g sukkerærter (1 pose)
ca. 400 g minimajs (1 dåse)
100 g bønnespirer
240 g nudler
TIL WOKKEN:
1 spsk rapsolie
SAUCE:
2 dl tomatjuice
2 spsk soya
1 spsk flydende honning
}4 tsk groftkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Flå pølsen og skær den i strimler.
Skræl gulerødder og pastinak og skær begge dele i
tændstiktynde strimler.
Rens sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det i tynde både.
Bland ingredienserne til saucen.
2. Optø sukkerærterne noget og hæld væden fra minimajsene.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
3. Opvarm olien i en dyb teflonpande eller i en wok.
Steg gulerod, pastinak, selleri og løg et par min.
Læg det til side og steg pølsen.
4. Tilsæt evt. lidt mere olie og steg sukkerærter. minimajs
og
spirer. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og rør dem i retten.
Bland det hele, hæld saucen over og varm igennem.
Klip evt. en frisk krydderurt, fx oregano, over og server
straks.
Tips:
Tilberedning i wok: Varm aldrig en tom wok og
sæt den ikke direkte på en hed plade.
Sæt wokken på kold plade, hæld olie i og varm
den langsomt op.
Anvend friske bønnespirer.
De er mere sprøde og saftige end dem som købes på dåse.
Dyrk dem selv eller spørg efter dem hos grønthandleren.
Pr. portion: Energi: Kcal 470 = kj 1965
Kulhydrat 52 g Protein 20 g Fedt 20 g (38%) Fibre 8 g
• Rapsolie indeholder enkeltumættet fedt.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.