Lo mein er en traditionel kinesisk ret. Lo mein nudler betyder ganske passende 'stirred noodles', og det er netop hvad de er - lynstegt omrørte!
Nudelret fra Kina
Ægnudler som også dækker under navnene Lo mein, er nudler
som kommer fra Kina.
Nudlerne er kendt for sin lækre tekstur og dejlige smag i de lynstegte
wokretter. Nudlerne er lavet med æg. Næste gang du besøger en kinesisk
restaurant eller nyder en china box er det med garanti denne type nudel du får.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
360 g ægnudler eller
tynde kinesiske ægnudler
2 tsk sesam olie
1½ spsk østerssauce
1½ spsk sojasauce
½ tsk sukker
1 knivspids salt
1 knivspids kværnet
hvid eller sort peber
2 spsk olie
1 tsk frisk revet
ingefær
1 fed hvidløg, fint hakket
225 g mellemstore rejer, afskallede og rensede
1 spsk tør sherry
225 g bønnespirer
12 cl kinesiske
purløg, klippet i 2½ cm stykker
(Kan udskiftes med
almindelige purløg og 2 forårsløg med top, skåret i 2½ cm stykker.)
* Fremgangsmåde
1. Læg nudlerne i
kogende vand; koges efter pakkens anvisninger indtil de er møre men stadig
faste, 2-3 min.
2. Afdryp nudlerne;
skyl dem under rindende koldt vand. Afdryp dem igen.
3. Bland nudler og
sesamolie i en stor skål; vend det let så det dækker.
4. Klip purløg i 2½
cm stykker så det fylder 12 cl; sæt det til side.
5. Bland østers sauce,
sojasauce, sukker, salt og peber i en lille skål.
6. Varm olie i en
wok eller en dyb pande over høj varme.
Tilsæt ingefær og
hvidløg; lynsteg i 10 sekunder.
Tilsæt rejer;
lynsteg indtil rejerne begynder at blive røde; ca 1 minut.
Tilsæt purløg og
sherry; lynsteg indtil purløgene begynder at blive slaskede, ca 15 sekunder.
Tilsæt halvdelen af
bønnespirerne; lynsteg i 15 sekunder.
Tilsæt resterende
bønnespirer; lynsteg i 15 sekunder.
7. Tilsæt østers sauceblandingen
og nudlerne.
Steg det under
omrøring indtil det er gennemvarmt, ca 2 min.
Trin 1: Læg nudlerne
i kogende vand.
Trin 2: Skyl de
kogte nudler.
Trin 4: Klip purløg.
Se alle de bedste opskrifter med Nudler
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
INFO: Lo mein er en kinesisk ret med ægnudler. Det
indeholder ofte grønsager og en slags kød eller skaldyr, normalt oksekød,
kylling, svinekød, rejer eller wontons. Det kan også spises med kun grønsager.
Traditionelt er dette en tør variation af nudelsuppe.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------