En lækker ret som kombinerer asiatisk teknik med italiensk krydring. Server med pasta, for at bringe det bedste i begge køkkener frem. Wokteknikken er god, hvis du vil bevare vitaminerne i grønsagerne.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
450 g svinemørbrad eller skinkekød
350 g pasta
4 fed hvidløg
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 spsk hvedemel
1 spsk olie
1 dåse knuste tomater
1 ½ dl hønsebouillon
½ dl hakket frisk basilikum eller
2 spsk tørret basilikum
* Tilberedning
1. Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Pil og hak hvidløgsfeddene.
Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.
Lad pastaen dryppe af og hold den varm.
2. Skær kødet i strimler.
Læg melet i en dyb tallerken og vend kødet rundt,
så det bliver dækket af mel.
3. Opvarm olien i en wok ved jævn varme.
Tilsæt kødet og brun under omrøring, til det ikke
længere er rosa indeni, ca. 3 min.
Læg kødet til side.
4. Kom løg og hvidløg i wokken og brun under omrøring, ca. 4
min.
Tilsæt peberfrugterne og brun yderligere 4 min.
5. Tilsæt tomater og bouillon og giv det et opkog
Tilsæt kødet og kog under omrøring, til kødet er
gennemvarmt, 2-4 min.
Tilsæt basilikum.
Anret pastaen på tallerkener og øs kød, sauce og grønsager
over.
Server.
Tips:
Hvis du laver en større portion, skal du passe på ikke at
fylde for meget kød på ad gangen. Del det i to portioner,
ellers bliver det ikke brunt.
Anvend kun bladene på basilikummen, for kvistene kan være
seje og lidt bitre. Nip bladene af og kasser kvistene, inden
basilikummen hakkes.
Pr. portion: Energi: Kcal 423 = kj 1776
Kulhydrat 57 g Protein 33 g Fedt 7 g (15%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.