Bittesmå, lækre
frikadeller. De er så gode, at man skal passe på ikke at smage for ofte under
stegningen. Vi serverer dem med pasta og en blød grønsagssauce.
Tid: 35 min.
Frikadellerne kan fryses. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g hakket kalv og
flæsk
1 løg
2 spsk kartoffelmel
1 æg
1 spsk tomatpuré
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 dl mælk
2 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
1 løg
1 gulerod
1-2 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
4 dl bouillon (vand
+ terning)
1 spsk tomatpuré
1-2 spsk
friskpresset appelsinsaft
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og riv
det.
2. Rør kødet, det
revne løg, kartoffelmel, æg, tomatpuré, salt og peber sammen i en skål.
Tilsæt mælken lidt
ad gangen til farsen har en passende konsistens.
3. Tril små
kødboller og læg dem på et skyllet skærebræt.
4. Opvarm
fedtstoffet på en pande.
Læg frikadellerne på
nogle stykker ad gangen, når fedtstoffet er stegeklart.
Steg
minifrikadellerne 5 min.
5. Skræl og hak løg
og gulerod til saucen.
6. Svits det i
fedtstof i en gryde et par min.
Drys melet over.
Rør rundt og spæd med bouillon og tomatpuré.
Lad saucen koge 3-5
min.
7. Smag til med
appelsinsaft, salt og peber.
8. Server de små
frikadeller med saucen, pasta og en blandet salat.
Tips: Frikadellerne uden sauce og pasta er fine på
frokostbordet.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket
kalv og flæsk, Hakket oksekød eller Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------