I denne ret bliver et farverigt udvalg af grønsager stegt
sammen med møre strimler af oksekød.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
1 stort bok choi-hoved, 250-275 g,
revet i store stykker
2 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
500 g oksetyksteg eller -filet, i tynde strimler
150 g sukkerærter, nippede
150 g babymajs
6 forårsløg, hakkede
2 røde peberfrugter, udkernede, i tynde strimler
2 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
ris eller nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Damp bok choy-bladene over kogende vand, til de akkurat
er møre.
Holdes varme.
2. Varm olien i en stor, tykbundet pande eller wok, tilsæt
hvidløg og kødstrimler og lynsteg, til det netop er brunet. ca. 1-2 min.
3. Tilsæt sukkerærter, babymajs, forårsløg, peberfrugter,
østerssauce, fiskesauce og sukker og bland det hele godt.
Lynsteg i yderligere 2-3 min, til grønsagerne akkurat er møre, men stadig
sprøde.
4. Arranger bok choi-bladene i bunden af et varmt fad og
hæld kød- og grønsagsblandingen op i midten.
5. Serveres straks, ledsaget af ris eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 369. Sukker 9 g. Proteiner 29 g. Fedt 23 g.
Kulhydrater 12 g. Mættede fedtsyrer 8 g.
Kokkens tip
Bok choy er en af de vigtigste ingredienser i denne ret. Kan
den ikke fås, anvendes kinakål, kai choy
(sennepsgrønt) eller pak choy.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød Svinekød Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.