En dejlig og anderledes måde at bruge sæsonens smukke rabarber. Server rabarberretten sammen med ris og evt en salat af agurk og babysalat.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 30 min. Kogetid : 30 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
500 g rabarber
225 g sukker (ca 3
dl)
4 dl vand
½ tsk salt
160 g langkornede
ris (2 dl)
3 dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Skær de skyllede
rabarberstilke i 1 cm lange stykker.
Kom dem i et ovnfast
fad med sukkeret og sæt det i ovnen ved 150 °C i 20 min, eller til rabarberne
er møre.
2. Bring vand og
salt i kog.
Tilsæt risene og lad
dem koge under låg i 12 min.
Tag gryden fra
varmen og lad dem stå endnu 12 min.
Lad risene blive
kolde.
3. Pisk fløden stiv
og vend den i de helt kolde ris.
4. Læg et lag
risblanding i en skål.
Kom et lag rabarber herpå, og så endnu et lag ris og rabarber.
Øverst resten af risene.
Lad det stå koldt
til det skal serveres.
Pynt evt. med lidt
flødeskum ved serveringen.
TIPS: Spiser du lidt rabarber til aftensmaden, kan oxalsyren
ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for mange
mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------