Dessert. Arbejdstid: 25 min. Afkøles: ca 2 timer. Koge- og mørningstid, rabarber: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Rabarber-risdessert
Rabarberkompot:
rabarber
jordbær
vand
sukker (¾ dl)
Endvidere:
3 blade husblas
2½ dl piskefløde
risengrød
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
Portionsglas
*
Sådan laves Rabarber-risdessert
Rabarberkompot:
1. Skyl rabarberne.
Skær fod og blad af og befri stænglerne for eventuelle grove
strenge.
Skær rabarberne i ca lange stykker.
Kog vand og sukker sammen, læg rabarberstykkerne i, tag
gryden fra varmen og lad dem stå i sukkerlagen 15 min. under låg.
2. Sæt husblassen i blød 8-10 min. i koldt vand.
3. Pisk fløden stiv og bland den med risengrød, sukker og vaniljesukker.
4. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved.
Læg den i en skål og smelt den over vandbad.
5. Lad husblassen svale håndvarm, og bland den derpå i
ris-flødeskummet.
6. Tag rabarberstykkerne op og lad dem dryppe af.
Læg dem på en tallerken, evt. på køkkenrulle, så de ikke
ligger og svupper.
Kog lagen ind for ret god varme uden låg, til ca halvdelen
er tilbage.
Tag gryden fra varmen.
7. Skyl jordbærrene og befri dem for haser.
Tag 5-6 bær fra til pynt.
Læg de resterende i den hede, indkogte lage og lad dem ligge
10 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
8. Fordel et par rabarberstykker og jordbær i bunden af
portionsglassene og hæld lidt indkogt lage over.
9. Rør i risen og læg en skefuld over kompotten i glassene.
Skift nu med rabarber-jordbær og ris.
Slut med ris, og pynt med et flot jordbær. Server med lang
ske.
Tips: Ristede mandelspåner kan drysses over.
Et stænk fraise (jordbærbrændevin) kan kommes i den indbagte
lage.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------