Superlækker hjemmelavet ravioli, som bliver ekstra lækker
med citron-smørret. Prøv denne lette opskrift - den er bare mest populær
Til 4 personer på kun en time.
# Ingredienser
Pastadej:
400 g durumhvedemel, fint
4 store æg
Fyld:
250 g frisk ricotta
1 bundt frisk salvie
100 g fintrevet parmesan
friskkværnet peber
1 usprøjtet citron, fintrevet skal af
Salvie-citronsmør:
100 g smør
15 friske salvieblade
revet citronskal
*
Sådan laver du ravioli:
Begynd med at lave pastadejen.
Hæld melet op i en stor skål, og lav en fordybning i midten.
Slå æggene ud i fordybningen, og saml forsigtigt dejen
sammen.
Æltes den med håndkraft i ca ti minutter, til den er blank
og smidig.
Lad dejen hvile tildækket i mindst en halv time under et fugtigt
klæde.
Forbered imens fyldet ved at hakke salviebladene (uden
stilke) fint, og bland dem med ricotta og parmesan.
Smag til med citronskal, friskkværnet peber og evt en smule
salt.
Rul pastadejen ud så tyndt som overhovedet muligt, helst
ikke tykkere end 1 mm, og tryk cirkler på ca 8 cm i diameter ud med et glas.
Fordel en lille skefuld af fyldet på cirklens ene halvdel,
og fold den anden ind over.
Har siderne svært ved at fæstne, så kør en finger med lunket
vand rundt i kanten, før du presser den sammen med takkerne på en gaffel.
Kog raviolierne i 3-4 minutter i velsaltet, spilkogende
vand.
Smelt imens smørret på en pande, og tilsæt salvieblade og
citronskal.
Steg salviebladene let sprøde, og vend de friskkogte
raviolier i smørret.
Se flere dejlige retter med ravioli HER