Hjemmelavet pasta er ikke så svært, som man skulle tro.
Denne version giver gevinst ved middagsbordet. Få vores opskrift på ravioli med
spinatfyld her
Ravioli med spinatfyld til 4 personer. Tid: 60
minutter.
# Ingredienser
Pastadej:
200 g hvedemel, tipo 00
½ tsk salt
2 æg
1 spsk olie
Spinatfyld:
150 g frisk babyspinat
150 g ricotta
4 spsk friskrevet parmesan
friskrevet muskatnød
Salviesmør:
4-6 friske salvieblade
100 g smør
Til servering:
friskrevet parmesanost
friske salvieblade
*
Sådan laver du ravioli med spinatfyld
1. Bland mel og salt i en bunke.
Lav en fordybning i midten, rør æg og olie i, og ælt dejen
godt sammen.
Lad den hvile tildækket i ½ time.
Del dejen i 4-6 portioner, og rul hver portion ud så tyndt
som muligt i en pastamaskine eller med en kagerulle.
Læg dem på et viskestykke, og dæk dem til.
2. Spinatfyld: Skyl spinaten, og damp den i kogende vand i
10 sekunder.
Afkøl den med koldt vand, og knug den fri for væde.
Hak spinaten groft, og rør den sammen med ricotta og
parmesan.
Krydr med muskatnød.
3. Brunet salviesmør: Læg salvieblade i en gryde, og smelt
smørret heri.
Lad smørret brune, til det stopper med at skumme.
Tag gryden fra varmen, og lad smørret stå lidt.
Si smørret gennem et rent klæde. Hold smørret lunt.
4. Stik pastadejen ud med et glas, og læg ca. 1 spsk
spinatfyld på halvdelen af cirklerne.
Fugt kanterne med vand, og læg den anden halvdel af
cirklerne oven på cirklerne med fyld.
Tryk kanterne godt sammen fx med en gaffel.
Kog raviolierne forsigtigt i letsaltet vand i 2-3 minutter.
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af, og anret dem
straks på en tallerken.
Servér med brunet salviesmør, parmesan og salvie.
Se flere dejlige retter med ravioli HER