Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ris med safran
200 g parboiled ris (2½ dl)
1 lille rød peberfrugt
25 g smør
2 dl bouillon
2 dl tør hvidvin
½ tsk salt
¼ g hel safran (ca 4 »tråde«)
hvid peber
*
Sådan laves Ris med safran
1. Skyl peberfrugten og befri den for kerner og frøstol og
skær den i små terninger.
2. Smelt smørret i en lille gryde og svits ris og
peberfrugt, til risene bliver blanke.
3. Knus safran og salt, bedst i en morter.
Kom det i gryden sammen med bouillon, hvidvin og hvid peber.
Lad risen koge for svag varme under låg ca 20 min.
4. Rør i risen og server straks.
Tips: Peberfrugten kan udelades. Server safranris til
alle former for fisk og lyst kød, fx kylling, høne, kalv og lam. Hvidvinen kan
udelades, brug så 4 dl Fiskebouillon, Grønsagsbouillon eller Hønsebouillon, alt
efter hvad risen skal ledsage. Fine ærter og fintsnittede forårsløg kan
tilsættes de sidste 5 min. af kogetiden.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------