Mild kørvel og meget
citronskal giver masser af sommerfriskhed til denne risotto med gulerod -
Du får succes med denne opskrift.
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning 35 min.
# Ingredienser
1 fed hvidløg
2 gulerødder (ca 150
g)
1 økologisk citron
½ bundt kørvel
6 dl grønsagsbouillon
2 spsk olie
120 g risotto-ris (eller
grødris)
50 g reven parmesan
salt og peber
* Tilberedning
1. Hvidløgsfeddet hakkes fint.
Gulerødderne
skrælles og skæres i ½ cm store terninger.
Citronen skrælles
tyndt med kartoffelskrælleren og presses.
Skallen skæres i
tynde strimler.
Kørvelen hakkes fint.
Grønsagsbouillonen
bringes i kog og holdes varm ved middel varme.
2. I en gryde varmes olien op.
Gulerødder, ris og hvidløg steges let i 2-3 min. under omrøring.
Halvdelen af den
varme bouillon tilsættes.
Lad det koge ved
middel varme og under omrøring, lige til risen næsten har opsuget al væsken.
Resten af væsken
tilsættes, og risen koger videre under omrøring.
3. Så snart væsken er suget op, tages gryden
fra varmen.
Reven parmesan,
kørvel og 2 tsk citronskal vendes i.
Der smages til med salt, peber og citronsaft.
Drys eventuelt
kørvel over.
Energi pr. portion:
14 g protein. 19 g fedt, 51 g kulhydrater. = 435 kcal (1821 kJ)
TIL CITRONSKAL,
INGEFÆR OG MUSKAT
Halvdelen af
citronskallen bliver jo normalt altid siddende på riven - men ikke med dette
princip: Det afrevne klistrer fast til den plade med huller i, der er foran, og
så er det lige til at skrabe af.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.