Middelsvær at lave. Mellem pris. Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid i alt: 10 min.
4 personer.
# Ingredienser
til Skinkestrimler i marsala
600 g skinkekød
2 løg
150 g østershatte eller champignon
1 grøn eller rød peberfrugt
1 dl vand
1 dl marsala
salt og peber
Til stegning: ½ dl olie
*
Sådan laves Skinkestrimler i marsala
1. Skær skinkekødet i fingertykke strimler.
Pil løgene, del dem på langs og skær dem i tynde både.
2. Skær rodenden af svampene, skyl dem, hvis det er
nødvendigt og tør dem.
Skær svampene i 1 cm brede strimler.
3. Halver og skyl peberfrugten.
Fjern frøstol og kerner og skær den i smalle strimler.
4. Varm 1 spsk olie godt på en stor pande.
Kom ca halvdelen af kødet på panden og brun det hurtigt ved
stærk varme.
Tag kødet af panden og læg det på en tallerken.
Kom 1 spsk olie på panden, og brun resten af kødet.
Tag kødet af panden, og hold det varmt under alufolie.
5. Dæmp varmen lidt og kom resten af olien på panden.
Tilsæt løgene og lad dem svitse et par min., uden at de
tager farve.
6. Kom svampe og peberfrugt på panden og svits det nogle min.
under jævnlig omrøring.
7. Hæld vand og marsala på panden og bland det med
grønsagerne.
Bland kødet med grønsagerne og krydr med salt og peber.
Varm retten godt igennem og server straks.
Server Ris,
løse evt blandet med Ris,
vilde til.
Tips: Skinkestrimlerne skal steges hurtigt ved stærk
varme, så bliver de sart rosa og ikke tørre.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------