Her får du den allerbedste opskrift på spinat lasagne, der er lasagne med masser af spinat, hakket oksekød, champignon, løg, tomatsauce og revet mozzarella ost
Giver 6 portioner
# Ingredienser
450 g fint hakket
oksekød
120 g friske
champignon, i tynde skiver
1 mellemstort løg,
hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
1 dåse (810 g )
italienske aflange tomater, med saft
1¼ tsk salt, delt
¾ tsk tørrede
oreganoblade, knust
¾ tsk tørrede
basilikumblade, knust
1 knivspids peber
9 ukogte
lasagneplader 60 g
1 spsk smør
35 g hvedemel
1 knivspids revet
muskatnød
50 cl mælk
180 g revet
mozzarella ost
45 g revet parmesan
ost
1 pk (285 g )
frossen hakket spinat, optøet og vredet tør
* Fremgangsmåde
1. Til kødsaucen,
smuldres det finthakkede oksekød op i en dyb stegepande over mellem-høj varme.
Brun det i 8 til 10 min, under omrøring for at skille kødet, indtil kødet
mister sin røde farve.
Fjern fedtet med en ske og smid det ud.
2. Rør champignon,
løg og hvidløg i; steg over mellem varme i 5 min eller indtil løgene er bløde.
3. Pres tomaterne og
saften gennem en si ned i kødblandingen; smid kernerne ud.
4. Rør 3/4 tsk salt,
oregano, basilikum og 1 knivspids peber i.
Bring det i kog over
mellem-høj varme; skru ned til lav varme.
Læg låg på og lad det simre i 40 min, under jævnlig omrøring.
Tag låget af og lad
det simre i yderligere 15 til 20 min indtil saucen bliver tykkere.
Sæt det til side.
5. Læg
lasagnepladerne i en stor gryde med kogende saltet vand.
1 ad gangen, så
pladerne får lov til at blive bløde og passe ned i gryden.
Koges i 10 min eller
indtil de er al dente.
6. Afdryp pladerne;
skyl med koldt vand.
Afdryp dem igen;
Hænd dem individuelt over grydens kant for at forhindre at de klistrer sammen.
Sæt dem til side.
7. Til ostesaucen,
smeltes 60 g smør i en mellemstor kasserolle over mellem varme.
Rør mel, resterende ½
tsk salt, resterende 1 knivspids peber og muskatnød i; kog under omrøring
indtil det bobler.
Pisk mælken i; kog
under omrøring indtil saucen bliver tykkere og bobler.
Kog under omrøring i
yderligere 1 minut.
Fjern det fra
varmen.
Rør 120 g mozzarella
og 30 g parmesan ost i.
Rør i det indtil det
er jævnt. Sæt det til side.
8. Forvarm ovnen til
180°C.
Smør den resterende
1 spsk smør i bunden og på siderne af et ildfast fad, 30x20 cm, med bagepapir.
Læg pladerne ud i et
lag på et rent viskestykke (ikke papir).
Klap pladerne tørre.
9. Læg 3 lasagne
plader i et lag, lad dem overlappe lidt, i bunden af det ildfaste fad.
10. Hæld ½ af den
gemte kødsauce over; fordel det jævnt.
Hæld ½ af den gemte
ostesauce over kødblandingen i et jævnt lag.
11. Gentag lagene
engang til, ved at bruge 3 plader, resterende kødsauce og resterende ostesauce.
Drys spinaten over
ostesaucen i et jævnt lag; klap det let ned.
Læg de resterende 3
lasagneplader over spinaten.
12. Bland resterende
60 g mozzarella og resterende 20 g parmesan ost i en kop.
Strø ostene jævnt
over lasagnen så de dækker lasagnepladerne helt.
13. Bages i 40 min
eller indtil den er gylden ovenpå og kanterne bobler.
Lad lasagnen stå i 10 min før servering. Pynt som ønsket.
Trin 3: Pres
tomaterne og saften gennem en si.
Trin 5: Læg
lasagnepladerne ned i kogende vand.
Trin 8: Smør det
ildfaste fad med smør.
Trin 10: Fordel ostesaucen
over kødsaucen.
Trin 12: Strø ostene
over lasagnen.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------