Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: ca 3 min. Kogetid, sauce: ca 5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sursødt svinekød, kinesisk
350 g svinemørbrad
løse ris
Frituredej:
1 spsk sojasauce / sukiyaki sauce
1 spsk risvin eller sherry
1 æg
4 spsk hvedemel
salt og peber
Sauce:
2 tsk maizenamel
4 spsk vand
4 spsk ananassaft
3 spsk ris- eller vineddike
4 spsk sukker
salt
2 tsk
sojasauce / sukiyaki sauce
2 spsk
tomatketchup
1½ tsk
worcestershiresauce
1 stor grøn peberfrugt
2½ spsk olie
Endvidere:
5 dl jordnødde- eller majsolie til stegning
*
Sådan laves Sursødt svinekød, kinesisk
1. Puds mørbraden pænt og skær kødet i terninger på ca 2 cm,
de skal være helt frie for fedt.
2. Pisk sojasauce, vin, æg og hvedemel godt sammen, tilsæt
salt og peber.
Vend kødstykkerne heri.
3. Opvarm olien i en wok eller frituregryde til 180 °C, -
dvs. til en franskbrødsterning på 1 cm bliver gylden på 1
minut.
Fritér kødstykkerne heri ca 1 minut.
Hold stykkerne adskilt med et par pinde eller træskeer.
Lad kødet dryppe af på fedtsugende papir.
Sauce:
4. Rør maizenamelet ud i vand og ananassaft i en skål.
Tilsæt eddike, sukker, salt, sojasauce, tomatketchup og
worcestershiresauce og rør det godt sammen.
5. Skyl peberfrugten, fjern frøstol og kerner og skær den i
små firkanter.
6. Varm 1½ spsk olie i en gryde.
Steg peberfrugtstykkerne i ca 1 minut over jævn varme.
Tilsæt den godt rørte sauce og bring den langsomt i kog
under konstant omrøring.
Anretning:
7. Varm kødstykkerne igennem i frituren.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Læg dem på et varmt fad.
8. Varm saucen igennem og rør 1 spsk olie i og hæld saucen
over kødet på fadet.
Server straks med Ris, løse til.
Tips: Saucen kan tilsættes lidt hakket hvidløg
og/eller løg, som steges sammen med peberfrugtstykkerne.
Ananassaften kan erstattes af risvin eller sherry.
Se alle de bedste opskrifter med Svinemørbrad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------