Grundsauce, dvs grundlag til andre saucer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Espagnolesauce:
1 lille løg
1 lille gulerod
50 g stribet,
letsaltet flæsk eller bacon uden svær
40 g smør
40 g hvedemel (knap
1 dl)
1 l sky eller
kraftig bouillon
½ dl hvidvin
1 lille kvist timian
½ laurbærblad
salt og peber
1 dl tomatpuré
*
Sådan laves Espagnolesauce:
1. Pil og hak løget.
Skræl guleroden og skær den i små terninger.
Skær også flæsket i
små terninger.
2. Svits
flæsketerningerne på en varm pande.
Tilsæt grønsagerne
og lad det hele brune let.
3. Smelt smørret i
en gryde, rør det glat med melet og lad det brune, men ikke branke.
Pisk skyen eller
bouillonen i, lidt efter lidt.
4. Hæld fedtet fra
panden og bland flæsk og grønsager i gryden med saucen.
5. Kog panden af med
hvidvin og hæld det i saucen.
Tilsæt timian og
laurbærblad og smag til med salt og peber.
6. Lad saucen snurre
under låg ved meget svag varme en times tid.
Skum den af og til
for fedt og urenheder.
7. Pres saucen (og
hvad der er i den) gennem et klæde eller en meget fin sigte.
Kom 1 dl tomatpuré i
saucen og lad den atter snurre under låg en times tid.
Tips: Saucen er en klassisk fransk grundsauce, som
er basis for mange store franske saucer.
Se i øvrigt Demi-glace.
Det er praktisk at
lave en stor portion og fryse saucen ned i mindre portioner.
Holdbarhed: 3
måneder.
Sådan laves Espagnolesauce:
1. Svits
flæsketerningerne på en varm pande.
Tilsæt løg- og
gulerodsterningerne og lad det hele brune let.
2. Smelt smørret i
en gryde, rør det glat med melet og lad det brune, men ikke branke.
Pisk skyen eller
bouillonen i, lidt efter lidt.
3. Hæld fedtet fra
panden og bland flæsk og grønsager i gryden med saucen.
4. Kog panden af med
hvidvin og hæld det i saucen.
Tilsæt timian og
laurbærblad og smag til med salt og peber.
5. Lad saucen snurre
under låg ved meget svag varme en times tid.
Skum den af og til
for fedt og urenheder.
6. Pres saucen
gennem et klæde eller en meget fin sigte.
Kom 1 dl tomatpuré i
saucen og lad den atter snurre under låg en time.
INFO: Espagnolesauce er en grundlæggende brun sauce og er en
af Auguste Escoffiers fem modersaucer med klassisk fransk madlavning. Escoffier
populariserede opskriften, som stadig følges
i dag. Espagnole har en stærk
smag og bruges ikke direkte på
mad.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------