Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid i alt: ca. 45 min. Middelsvær at lave. Mellem
pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Forloren hare:
500 g hakket oksekød
1 æg
1 dl rasp
1 dl fløde eller
bouillon
1 lille løg
salt og peber
150 g røget bacon
ca. 2 dl bouillon
Sauce:
stegeskyen
ca. 1 dl
(piske)fløde
½ spsk Maizena
1-2 tsk ribsgelé
Ovnfast fad
*
Sådan laves Forloren
hare:
1. Bland kødet med
æg, rasp og fløde (bouillon).
Riv løget i og krydr
farsen med salt og peber.
2. Form den til et
aflangt brød og læg den i et velsmurt ovnfast fad.
Læg baconskiverne
over kødet.
3. Sæt fadet i ovnen
ca. 10 min. ved 250 °C.
4. Dæmp varmen til
170 °C og hæld 2 dl varm bouillon i fadet, når varmen er dalet, ellers
fordamper den omgående.
Lad »haren« stege
videre ca. 20 min. Dryp af og til med stegeskyen.
Fjern baconskiverne,
så »haren« kan tage ensartet farve, yderligere 10 min.
Sauce:
5. Tag haren ud af
ovnen.
Hæld stegeskyen
(gennem en sigte) i en kasserolle og kom fløden i.
Spæd med lidt mere
fløde eller bouillon, hvis der er for lidt, der skal være mindst 3½-4 dl.
6. Lad det koge
igennem.
Rør Maizena ud i lidt
vand.
Pisk jævningen i
saucen, lad den koge igennem og smag til med salt, peber og ribsgelé.
Pillekartofler,
nudler eller løse ris kan ledsage »haren«.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=Forloren
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------