Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 1 time 5 min. Bagetid: ca. 30 min. Let
at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 2 brød.
# Ingredienser
til Formbrød:
50 g gær
4 dl mælk
75 g smør eller 0,75
dl olie
½ tsk salt
700 g hvedemel (ca.
11½ dl)
evt. 2 tsk birkes
Til pensling: 1 æg
Til formene: 2 spsk
olie
2 bageforme à 1 l
*
Sådan laves Formbrød:
1. Lun mælken næsten
håndvarm og opløs gæren heri.
Smelt smørret for
svag varme og lad det svale lidt.
Hæld det i
gæropløsningen. (Olie skal bare tilsættes).
2. Rør saltet og 2/3
af melet i dejen, rør, til dejen hænger sammen.
Tilsæt det
resterende hvedemel lidt efter lidt og ælt, til dejen er glat og smidig. Bruges
der køkkenmaskine, skal den sidste tredjedel æltes med i hånden.
3. Lad dejen hæve
tildækket i 45 min. på en lun plads.
4. Ælt atter dejen
igennem og del den i 2 dele.
Form dem til aflange
brød og læg dem i smurte forme.
5. Lad brødene
efterhæve tildækket og lunt i 20 min.
Rids brødene 3-4
steder på tværs og pensl dem med sammenpisket æg.
Drys evt. birkes på.
6. Bag brødene på
nederste rille i en 225 °C varm ovn i ca. 30 min., til de er gyldne og
gennembagte.
De skal lyde hult
ved bank.
Vend brødene ud af
formene og lad dem afkøle på en bagerist.
Tips: Dejen til formbrød kan bruges til
kuvertbrød. Af denne portion bliver der ca. 30 stk. Bagetid: 10 min.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------