Hjemmelavet kyllingefond kogt på skrog og skønne grønsager,
så den er et perfekt udgangspunkt for lækre gryderetter eller supper. Her får
du opskriften der giver ca 1½ liter dejlig kyllingefond.
# Ingredienser
2 spsk olie
1 gulerod, skrællet og hakket
1 løg, pillet og hakket
2 bladselleristængler, hakkede
1 porre, skyllet og skåret i skiver
1 laurbærblad
1 timiankvist
3 fed hvidløg, pillede
2 spsk tomatpuré
2 spsk hvedemel
1 kg rå kyllingeben
havsalt og sort peber
* Tilberedning
Varm olie i en stor
suppegryde og tilsæt grønsager, krydderurter og hvidløg.
Steg ved middelvarme
under jævnlig omrøring, indtil grønsagerne er gyldne.
Rør tomatpuré og mel
i og steg i endnu 1 min.
Kom kyllingeben i og
hæld så meget koldt vand over, at det dækker.
Krydr med en smule
salt og peber.
Bring det i kog og skum overfladen.
Skru ned for varmen og lad det simre i 1 time.
Lad fonden stå i 2
min, hæld den derefter igennem en fin si og lad den afkøle.
Stil den i køleskabet og brug den i løbet af fem dage eller frys den ned i
mindre portioner i op til tre måneder.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.