Sauce. Arbejdstid: 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Valnøddesauce
50 g valnøddekerner (1 dl)
1 spsk (valnødde)olie
1½ dl lys bouillon
1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
2 spsk tør sherry
salt og hvid peber
*
Sådan laves Valnøddesauce
1. Hak valnødderne groft.
Varm olien i en gryde og svits valnødderne let, uden at de
tager farve.
Tilsæt bouillon og hvidvin.
Lad nødderne koge uden låg ca 5 min, til væden er kogt lidt
ind.
2. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge, til den tykner let.
Smag til med sherry, salt og peber.
Tips: Server saucen til lyst kød, fx Kalveschnitzel
og Kalkunschnitzel.
Lad bouillonen rette sig efter, hvilken kødtype saucen skal
serveres til.
Se Bouillon.
I sæsonen laves retten med friske valnødder.
De har en bitter hinde, som først skal pilles af.
Tag valnødderne op med en hulske og pisk saucen luftig lige
inden serveringen.
Varm saucen igennem og tilsæt valnødderne.
Saucen kan jævnes med lidt maizenamel rørt glat med lidt
vand eller fløde.
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------