Aftensmad Hovedret Vildt Frokost. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 3-4 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Dyremedaljoner:
8 skiver filet af
dyreryg (mindst 2 cm tykke)
salt og peber
2 fint knuste enebær
Sauce:
¾ dl (tør) madeira
100 g svampe
(kantareller, champignon, anden svamp eller blandede svampe)
1 dl piskefløde
salt og peber
1 lille kvist timian
Endvidere: 1 lille
dåse gåse- eller andeleverpostej
*
Sådan laves Dyremedaljoner:
1. Varm smørret godt
på panden.
Krydr medaljonerne
med salt, peber og enebær og steg dem få min. på hver side.
Anbring dem på et
varmt fad.
Læg folie eller
fedtskyende papir over og dæk med et viskestykke.
2. Gør svampene i
stand, tryk dem tørre, skær dem i skiver eller mindre stykker og svits dem få min.
på panden sammen med bladene fra timiankvisten.
3. Hæld madeiraen
over, lad den koge med et par min, til alkoholen er fordampet og smagen
koncentreret.
Pisk fløden i, smag
til med salt og peber og lad svampesaucen koge igennem.
Anretning:
4. Skiv
fjerkræleverpostejen ud med en skarp kniv.
Anbring en ikke for
tyk skive på hver medaljon, og hæld saucen over.
Server straks med
små, faste pillekartofler, gerne asparges kartofler, men også Croutoner eller Annakartofler kan serveres til.
Tips: Morkler er særdeles lækre til dyrekød. Friske
skal koges 5 min. og vandet kasseres (de kan give gener) før de bruges; tørrede
skal bare blødes ud i vand - eller hvidvin - en times tid, til de har genvundet
omfanget, og skylles godt, og bruges som herover.
Kødet kan fryses råt.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Dyrekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------