Supplér hverdagssuppen med en mættende og lækker giffel, eller server dem til en kop aftente.
Det smager bare så godt. Gifler med skinke er altid godt!
Tid: ca 2 timer,
heraf ca 70 min hævning og 8-10 min i ovnen. 32 stk.
Retten er
fryseegnet. Holdbarhed ca 6 mdr.
# Ingredienser
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk olie
½ tsk salt
1,3 liter hvedemel
1 dl sennep
16 skiver røget
skinke
32 skiver lagret
ost, fx Danbo
PENSLING:
1 æg
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Hæld lidt af vandet i skålen og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt resten af
vandet sammen med olie, salt og det meste af melet.
Ælt dejen smidig.
3. Lad den hæve
under et klæde i 40 min.
4. Tag dejen op på
et melet bord og del den i fire stykker.
Rul hver del ud til
en rund plade.
5. Skær hver af dem
i 8 trekanter.
Smør dem med lidt
sennep og læg en halv skive skinke og en skive ost på hver.
Rul trekanterne
sammen fra den brede ende og form dem til gifler.
Læg dem med
sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
6. Lad dem hæve
under et klæde 30 min.
7. Pensl med
sammenpisket æg.
Bag dem midt i en 250
°C varm ovn i 8-10 min.
Lad dem køle af på
en rist under et klæde.
Tips: Frys giflerne ned og varm dem, når der er
suppe på menuen.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------