Sprøde asparges som du gratinerer med parmesanost. Retten får lidt extra pift med cayennepeber.
Det er en elegant ret
som passer før en fiskemiddag eller som frokostret.
Tid: 35-40 min, heraf
10-15 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
750 g frisk grøn eller
hvid asparges eller en tilsvarende mængde frosne
1 liter vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 spsk friskpresset citronsaft
2 dl piskefløde
2 æg
½ dl friskreven parmesanost
½ tsk salt
¼ tsk cayennepeber
2 skiver hvidt brød
* Fremgangsmåde
1. Skræl aspargesene
tyndt med en kartoffelskræller.
2. Bring vandet i kog
med salt, sukker og citronsaft i en sauterpande.
3. Kom aspargesene i
og lad dem simre ca 10 min.
Kog frosne asparges efter
pakningens anvisninger.
Tag aspargesene op og
lad dem løbe af.
Læg dem derefter i et
letsmurt, ovnfast fad.
4. Pisk fløde, æg, ost
og krydderier sammen og hæld det over aspargesene.
Smuldr franskbrødet småt
og drys det over.
5. Gratiner retten ved
225 °C, 10-15 min.
Server retten straks,
gerne med røget, tyndt skivet skinke og ristet brød.
Tips: Hvis du vil gøre denne ret lidt mere mager, kan
du bruge fløde 13% i stedet for piskefløde.
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------