Pirog er en ret af
ukrainsk oprindelse. De kan fyldes med kød, fisk, æg, ris eller grønsager. Her
er en sprød pirog med svampe og porre, som du serverer med æggesmør til.
Tid: ca 40 min,
heraf 10 min i ovnen. 8 stk.
# Ingredienser
PIROGDEJ:
1 dl vand
1 spsk olie
¼ tsk salt
1½ dl fint rugmel
1-1½ dl hvedemel
FYLD:
1 lille porre
1 spsk smør eller
margarine
1 ds. blandede
svampe (200 g)
½-1 dl cremefraiche
½ tsk salt
1 knsp peber
PENSLING:
2 spsk smeltet smør
½ dl varmt vand
ÆGGESMØR:
50 g smør eller
margarine
1-2 hårdkogte æg
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Bland vand, olie,
salt og de to slags mel til en smidig dej.
2. Tag dejen op på
bordet. Del den i 8 stykker.
Rul dem ud til tynde
ovale plader 16x10 cm.
Læg dem på en plade med bagepapir.
3. Skyl porren og
skær den i strimler.
Steg den i
fedtstoffet et par min.
Tilsæt svampene og
lad dem stege med til al væde er kogt ind.
Tag gryden af varmen
og tilsæt cremefraiche, salt og peber.
4. Læg en skefuld
svampefyld på hver pirog.
Pak kanterne op om
fyldet. De skal være åbne.
Knib dem sammen så der dannes et bølget mønster.
5. Bag piroggerne
ved 225 °C midt i ovnen ca 10 min.
6. Pensl med smeltet
smør blandet med varmt vand.
7. Server piroggerne
varme med rørt smør blandet med hakket æg, lidt salt og peber.
Se alle de bedste opskrifter med Pirog
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------