En lækker lille ret
som falder i smag hos både gammel og ung. Sæt gerne en ekstra skål med salsa på
bordet. En salsa består af finthakkede grønsager og frugter, som man smager til
på forskellig vis. Dejligt, sundt og få kalorier.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 5 min. 4 portioner
# Ingredienser
32 tortillachips
50 g Emmenthaler ost
50 g Cheddar- eller
Goudaost
SALSA:
500 g tomater
3 forårsløg
1 fed hvidløg
1 potte frisk
koriander (kan erstattes med persille)
1 tsk rødvinseddike
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 250
°C.
Læg tortillachipsene
på en bageplade med bagepapir. Stil den til side.
Riv de to slags ost ned i en skål, bland og stil til side.
2. Skyl tomaterne og
skær dem i små tern.
Rens forårsløgene og
skær dem i tynde ringe.
Pil hvidløget og hak
det fint.
Skyl korianderen og
hak den fint.
3. Bland tomater,
løg, hvidløg og koriander i en skål sammen med vineddiken.
Læg en lille smule
salsa midt på hver chips.
Drys lidt ost på.
4. Sæt pladen i,
ovnen på øverste rille.
Gratiner chipsene,
til osten er helt smeltet, ca. 5 min.
Læg chipsene over på et serveringsfad og
server med resten af
salsaen i en skål ved siden af
Tips:
Du kan tilberede
salsaen to dage før og
opbevare den godt
tildækket på køl frem til serveringen.
Lav dine egne
tortillachips:
del hvede- eller majstortillas i fjerde- eller ottendedele.
Sæt ovnen på 175 °C.
Bag chipsene, til de er sprøde, ca. 8 min.
Salsa er krydrede
saucer, som består af rå grønsager eller frugter.
Salsa passer også
godt til bagte kartofler, grillet fisk, kød eller som dipsauce.
Pr. portion: Energi:
Kcal 233 = kj 979
Kulhydrat 19 g
Protein 10 g Fedt 13 g (50%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.