Denne kartoffelsalat smager specielt godt til grillet kød
eller fisk. Eller hvorfor ikke lade den være et indslag på buffetbordet. Hurtigt
let og lækkert
Forberedelse 20 min + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
800 g aspargeskartofler eller en anden fast sort
100 g friske spinatblade
1 rødløg
10 sorte oliven uden sten (valgfrit)
250 g (ca. 10
stk.) cherrytomater
DRESSING:
2 dl syrnet fløde 9%
1 dl mager yoghurt
2 fed hvidløg
1 bundt persille eller ½ porre
salt og hvid peber
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne og læg dem i en gryde,
dæk med vand og kog ca. 20 min.
Skyl spinaten og lad den løbe af.
Læg nogle fine blade til side og skær resten i fine
strimler.
Pil og hak løget. Hak de sorte oliven groft.
2. Bland syrnet fløde og yoghurt.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned i blandingen.
Skyl og hak persillen, eller skær porren i tynde
skiver og bland det i dressingen.
Bland godt og krydr med salt og peber.
3. Lad kartoflerne løbe af. Spul dem under koldt vand.
Lad kartoflerne svale lidt, pil dem og skær dem i tern.
Bland kartofler, spinat, løg og oliven med dressingen.
Beklæd en skål med plastfolie og hæld salaten i.
Tryk folien til og stil skålen i køleskabet i 1 time.
4. Skyl tomaterne, halver dem eller lad dem være hele.
Vend salaten ud på et fad og fjern folien.
Garner med spinat og tomater.
Tips:
Lad kartoflerne løbe af. Spul dem derefter under koldt vand.
Det kolde vand gør, at kogningen standser og kartoflerne
bliver derfor ikke melede.
Anderledes kartoffelsalat:
Hæld lidt bouillon over kartoflerne og lad stå i ca. 1 time.
Tilsæt lidt hakket rødløg og urter. Garner efter ønske.
Pr. portion: Energi: Kcal 275 = kj 1155
Kulhydrat 46 g Protein 7 g Fedt 7 g (23%) Fibre 4 g
• Kartofler indeholder komplekse kulhydrater, biologisk
værdifuldt protein
samt mange mineraler og vitaminer.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.