En stor fordel ved disse elegante kanapeer er, at
pandekagerne kan bages i forvejen og lægges i fryseren. Pandekagerne kan rulles
omkring forskellige former for fyld, fx flødeost med krydderurter eller røget
fisk.
Forberedelsestid 1 time + 15 min hvile + 1 time i køleskab.
Tilberedning 10 min. Giver 30-35 stk.
# Ingredienser
PANDEKAGEDEJ
125 g hvedemel
2 tsk sesamolie
---
150 g flødeost, blødgjort
½ tsk fintrevet peberrod
½ tsk citronsaft
200 g røget laks i skiver
friskklippet purløg, til pynt
* Tilberedning
1. Pandekagedej:
Bring 1 dl vand i kog og følg anvisningerne nedenfor.
De færdige pandekager stables op på en tallerken og pakkes
ind i et
let fugtigt viskestykke, så de ikke bliver tørre.
2. Rør flødeosten blød i en lille skål og tilsæt peberrod og
citronsaft.
3. Læg en pandekage fladt på bordpladen og skær den øverste
tredjedel bort.
Smør flødeost ud på pandekagen i et jævnt lag.
Dæk med skiver af røget laks.
Rul pandekagen så fast sammen som muligt.
Pak hver enkelt pandekage ind i husholdningsfilm, så de ikke
folder sig ud.
Stil rullerne i køleskabet i mindst 1 time.
4. Umiddelbart inden serveringen skæres pandekagerullerne i
1½ cm skiver og
anrettes på et fad. Stik evt. en lille cocktailpind i hver.
Drys evt. let med fintklippet purløg eller anden krydderurt.
Pandekager
Mel og væske røres sammen med en gaffel, til der opstår en
blød dej.
Tag dejen ud på bordet og ælt den i 5 min, til den er glat.
Dæk dejen til og stil den til side.
Del dejen i seks dele og form dem til kugler.
En kugle klemmes flad og pensles med sesamolie.
Læg derpå en anden fladklemt kugle herover.
Rul ud til en 21 cm cirkel.
Opvarm en stegepande over et middelvarmt blus.
Læg en pandekage på den varme pande og bag den i 50-60 sek.,
til den er lysebrun.
Vend pandekagen og bag den på den anden side i 30-40 sek.
Læg den færdige pandekage over på en tallerken og del den
forsigtigt i to,
mens den stadig er varm. Fortsæt på samme måde med resten af
dejen.
Kokketips
Pandekagerne kan udmærket bages i forvejen og fryses ned.
De optøede pandekager kan evt. dampes let, det vil blødgøre
dem, så de er nemmere at rulle
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.