Et helt almindeligt løg kan man få meget ud af. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk
med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 20 min.
Kuverter: 10
# Ingredienser
Parmesanbunde:
3,1 dl hvedemel
¼ tsk bagepulver
125 g hakket smør
100 g revet parmesanost
1 spsk vand
Fyld:
2 spsk olie
4 mellemstore løg, skåret i tynde skiver
3 dl cremefraiche
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 210 °C.
Pensl tre 12 hullers muffinsforme med olie.
Sigt melet ned i en foodprocessor.
Tilsæt smør og kør i ryk i 20 sekunder, eller indtil dejen
er fin og smuldret.
Tilsæt ost og vand og kør i endnu 20 sekunder, indtil dejen
er samlet.
2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den indtil den
slipper.
Svøb den i husholdningsfilm og stil den i køleskab i 20 min.
3. Tag halvdelen af dejen og form den i 5 cm bunde med en
udstiksform.
Løft cirklerne over i muffinsformen.
Prik dem med en pind og bag dem i 8-10 min, eller indtil de
er gyldne.
Gentag processen med resten af dejen. Afkøl bundene på en
rist.
4. Fyld: Opvarm olien i en mellemstor tykbundet gryde.
Tilsæt løgene og steg dem ved jævn varme, indtil de er
mørkebrune.
5. Server bundene med en skefuld cremefraiche med
karamelliserede løg ovenpå.
Prøv sammen med:
Hovedret: Krydrede
lammefrikadeller
Dessert: Krydret
abrikos- og pæretærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.