Tapenade, en enkel puré fra Provence, laves ved at purere sorte oliven, ansjoser, kapers, olie og citronsaft.
Forberedelsestid 10 min + 15 min marinering. Tilberedning 10
min. Portionen giver 16 stk.
# Ingredienser
2 fileter af rødtunge, ca. 170 g
1 fed hvidløg
2 spsk olie
4 skiver sandwichbrød, uden skorpe
75 g tapenade
16 røde peberkorn
16 kviste frisk dild
små citronbåde, til pynt
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 220 °C.
Skær hver filet i 8 stykker.
Læg hvidløgsfeddet ned i olivenolien og lad fisken marinere
heri,
gerne 15 min eller mere.
2. Rist brødet og smør det med et tyndt lag tapenade.
Hvert stykke skæres i fire trekanter, som lægges på en
bageplade.
Fordel den marinerede fisk på trekanterne og bag dem i ovnen
i 2-3 min,
til fisken er fast og hvid.
3. Tag brødene ud af ovnen og stil dem over på en serveringsbakke.
Læg en lille smule tapenade på hver trekant.
Sæt forsigtigt et rødt peberkorn på hvert brød.
Pynt med en dildkvist og et lille stykke citron.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.