Logo

Rejer i gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejer i gelé

 
Den perfekte forret til en festmenu uden stress: Den er meget hurtigt lavet, og smagen er særdeles imponerende - Du får succes med denne opskrift - Det bliver reje godt.
Til 4 portioner. Tilberedning: 30 min. (plus tid til afkøling)
 
# Ingredienser
3 blade husblas
1 løg
1½ dl hvidvin
¼ l fiskefond
2 spsk hvidvinseddike
1 stilk dild
salt, peber og sukker
250 g rejer
1-2 tsk hakket dild
100 g cremefraiche
2 spsk citronsaft
1 spsk koncentreret tomatpuré
4 forme, der hver kan rumme 1½ dl.
 
* Tilberedning
1. 3 blade husblas sættes i blød i koldt vand.
1 løg skæres i ringe og bringes i kog med 1½ dl hvidvin, ¼ l fiskefond, 2 spsk hvidvinseddike og 1 stilk dild.
Det tages af komfuret, og den afdryppede husblas opløses i det.
Lad det stå og trække 20 min.
Det krydres kraftigt med salt, peber og sukker, hældes gennem en si og køler af til stuetemperatur.

 
2. 250 g rejer blandes med lidt salt, peber og 1-2 tsk hakket dild og fordeles i 4 forme, der hver kan rumme 1½ dl.
Formene fyldes op med fonden og stilles et koldt sted i 4 timer.


3. 100 g cremefraiche røres sammen med 2 spsk citronsaft, 1 spsk koncentreret tomatpuré, salt og peber.
Geleerne vendes ud af formene og serveres med dippen og lidt salat.

 
Energi pr. portion: 15 g protein, 8 g fedt, 5 g kulhydrater = 185 kcal (773 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her