Et herligt madminde
fra England. Selvom kokken ikke ville røbe opskriften, har vi prøvet os frem om
smagen som basis. Vi nåede frem til dette herlige resultat
Tid: 1¼ time, heraf
30 min hvor dejen hviler koldt og ca 30 min i ovnen.
Pierne er
fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. Antal: 8 stk.
# Ingredienser
DEJ:
4 dl hvedemel
1 tsk salt
1 spsk Herbes de
Provence
½ dl sesamfrø
175 g margarine
1½ dl yoghurt naturel
1 æg
FYLD:
1 pk. kyllingebryst
(4 stk)
2 spsk olie
125 g frossen spinat
i hele blade
125 g hytteost med løgsmag
1½ tsk salt
¼ tsk sort peber
2 æg
* Fremgangsmåde
1. Rør alle
ingredienser til dejen sammen i hånden eller i foodprocessoren.
Læg dejen i
køleskabet ca 30 minutter.
2. Optø
kyllingebrystet, hvis det er frossent.
Skær det i strimler.
3. Opvarm olien på
en stegepande.
Brun kødet og lad
det stege nogle minutter.
Bland spinaten i, så
den tøer op og kyllingen afkøles.
4. Rør hytteosten i.
Tilsæt salt og peber.
Pisk æggene sammen
og rør dem i, men gem lidt af det til pensling af pierne senere.
5. Rul dejen ud på
et let melet bord. Læg den over 8 forme.
Tryk dejen ned og beklæd formene med den.
Stil dem på en
plade. Gem den overskydende dej.
6. Fyld formene med
kyllingeblandingen.
Læg et låg på hver
form af den resterende dej.
Lav et mønster med
en gaffel.
7. Pensl pierne med
æg, og bag dem ved 200 °C i ca 30 minutter.
8. Lad pierne svale
noget af og tag dem ud af formene.
Server med en salat
af ruccola, grøn salat og løgdressing.
Tips: Hvis du ikke kan få hytteost med løgsmag, kan
du tilsætte 1 spsk finthakket løg til en almindelig hytteost.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------