Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Geleringstid: mindst 5 timer, gerne natten over. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Skinke i persillegelé - Jambon persille
500-600 g kogt, letsaltet skinke
8 blade husblas
3 dl skinke- eller kalvebouillon
3 dl halvtør hvidvin (gerne bourgogne)
evt. 1-2 fed hvidløg
3-4 bdt persille
(hvid) peber
Form: 1½ l
*
Sådan laves Skinke i persillegelé - Jambon persille
1. Skær skinken i små terninger og læg dem i en skål.
2. Læg husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
3. Varm bouillonen til kogepunktet, tag den fra varmen, knug
husblasen fri for vand og opløs den direkte i den hede bouillon under omrøring.
Det går hurtigt.
4. Skyl og hak persillen.
Bland den med skinketerningerne.
Det er også nu, et finthakkede hvidløg skal i.
5. Bland hvidvin og bouillon.
6. Kom skinkeblandingen i formen.
Hæld den afsvalede bouillon med vin over og stil den koldt,
til den er stivnet.
Det varer mindst 5 timer.
Anretning:
7. Løsn geléen langs kanten med en skarp kniv.
Vend retten ud på et aflangt fad.
Hvis geléen ikke vil slippe formen, hjælper det at lægge et
hedt og hårdtopvredet stykke over bunden et øjeblik, eller at holde formen kort
i varmt vand.
Skær skinke-persillegeléen i ikke for tynde skiver og
server.
Tips: Spis Flûtes eller
Bondebrød, fransk
til.
Pynt med brøndkarse og server mild dijonsennep og cornichons
til.
Tips: Jambon persille stammer fra Bourgogne. Her
koger man skankene fra skinken af til bouillon, ofte sammen med grisetæer, der
har stor gelerings-evne, hvorved husblas overflødiggøres.
I Frankrig kommer man også ud for en hel skinke, der ligger
i persillegelé eller er overtrukket hermed.
Retten er velegnet på en kold buffet.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------