Små festlige tærter
med salte krabber og frisk forårsløg. De passer også fint på en buffet. Det
smager bare så godt. Retter med krabber er altid godt!
Tid: 1¼ time, heraf
30 min hviletid for dejen og 20-25 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed
ca 3 mdr. Ca 20 stk.
# Ingredienser
1½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
75 g margarine
2 dl reven ost
3-4 spsk vand
FYLD:
2 bdt. forårsløg
1 ds. krabber (ca
170 g)
3 æg
2 dl mælk
1 dl fløde
½-1 tsk salt
1 tsk timian
¼ tsk sort peber
* Fremgangsmåde
1. Bland de to slags
mel med fedtstoffet i tern og osten i foodprocessoren.
Hak det sammen til
en grynet masse.
2. Tilsæt vandet og
ælt dejen hurtigt sammen.
Lad den hvile koldt
i køleskabet ca 30 min.
3. Skyl forårsløgene
og skær dem i 1 cm tykke skiver.
4. Blancher dem et
par min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af.
5. Rul dejen ud
eller tryk den ud i små forme.
6. Fordel krabber og
forårsløg i formene.
7. Pisk æggene
sammen med mælk, fløde, salt og krydderier.
Hæld massen over fyldet.
Bag tærterne i en 225
°C varm ovn ca 20-25 min.
Tips: Du kan også bage en stor tærte. Vælg da en
tærteform, der er ca 25 cm i diameter.
Se alle de bedste opskrifter med Tærte eller Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------