Her får du forretter i flere spændende udgaver. Fx Taramasalata med kartoffel og løg, Taramasalata
på ørredrogn, Taramasalata med røget laks og rejer eller med Krabbetaramasalata
Forberedelse: 15
min. 4 personer.
# Ingredienser
4 skiver
sandwichbrød
3 spsk mælk
150 g friskkogt
torskerogn
saften af ½ citron
1¾ dl olie
* Tilberedning
Læg brødet i blød i
mælk. Pres noget af væsken ud af brødet.
Bland torskerogn med
brød og citronsaft.
Tilsæt olien lidt
efter lidt, og bland det som til mayonnaise.
Serveres kold på
blinis.
Taramasalata med
kartoffel og løg
Erstat sandwichbrødet
med 1 stor kogt, moset kartoffel, og
tilsæt 2 spsk meget
finthakket løg.
Taramasalata på
ørredrogn
Erstat torskerogn
med ørredrogn.
Taramasalata med
røget laks og rejer
Læg 3 skiver
sandwichbrød uden skorpe i blød i 1 dl mælk.
Rør det sammen med
150 g rejer, 3 spsk cremefraiche og
citronsaft. Hak det
kortvarigt i en foodprocessor.
Tilsæt ½ spsk olie,
5 kapers og 1 skive røget laks skåret
i store stykker. Hak
det igen.
Lad salaten trække lidt
på køl.
Krabbe taramasalata
Erstat torskerogn med 150 g krabbekød i flager.
INFO: Original Taramasalata eller taramosalata er en meze lavet
af tarama, den saltede og saltede rogn fra torsk, karper eller grå multe blandet
med olie, citronsaft og en stivelsesholdig bund af brød eller kartofler, eller
nogle gange mandler.
Meze er tyrkisk og
stammer fra det persiske 'mazzeh', som betyder at smage.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------