Tofuskiver lægges sammen med et agurk-oste-fyld, dyppes i dej og bliver derefter friturestegt.
28 stykker. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
4 kinesiske, tørrede svampe (eller 4 store champignoner)
275 g tofu
½ agurk, revet
1 cm frisk ingefær, revet
60 g flødeost
salt og peber
DEJ
125 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
1¼ dl vand
½ tsk salt
2 spsk sesamfrø
vegetabilsk olie, til friturestegning
SAUCE
1½ dl
yoghurt naturel
2 tsk honning
2 spsk hakket, frisk mynte
* Tilberedning
1. Læg de tørrede svampe i en lille skål og dæk dem varmt
vand.
Udblødes i 20-25 min.
2. Svampene afdryppes, overskydende vand presses ud, den
hårde midte kasseres og resten hakkes.
3. Tofuen afdryppes og skæres i tynde skiver.
Hver skive skæres i kvadrater på 2½ cm.
4. Klem overskydende væde ud af agurken og rør den sammen
med svampe, ingefær og flødeost.
Smag til med salt og peber.
Læg dette fyld mellem 2 stykker tofu, så der bliver ca. 28
stykker.
5. Dej: Sigt melet i en skål.
Pisk æg, vand og salt ind i det til en tyktflydende dej. Rør
sesamfrø i.
Varm olien i en wok. Dyp tofusandwicherne i dejen og
frituresteg dem ad flere omgange, til de er gyldne. Afdryppes på køkkenrulle.
6. Dipsauce: Rør yoghurt, honning og mynte sammen. Serveres
til tofusandwicherne.
Næringsindhold:
Kalorier 398. Sukker 8 g. Proteiner 13 g. Fedt 24 g.
Kulhydrater 35 g. Mættede fedtsyrer 7 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.