Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 2S min. Hævetid i alt: 1 30 min. Bagetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Æblebrød
2 æbler (200 g)
3 dl vand
50 g gær
½ dl olie
2 tsk salt
700 g hvedemel (ca 11⅔
dl)
smør til formen
1 æg til pensling
Bageform: 2 I
*
Sådan laves Æblebrød
1. Skyl æblerne, tør dem og riv dem groft.
2. Lun vandet knap håndvarmt (35 °C). Opløs gæren heri.
3. Bland æbler, gærblanding, olie og salt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig.
4. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse,
ca 45 min.
Smør formen.
5. Ælt dejen kort igennem igen, form den til et brød og læg
det i en smørsmurt form.
6. Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, endnu 45 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
7. Rids brødet, pensl det med sammenpisket æg.
Bag det på nederste rille i ovnen i ca 5O min.
Det skal være gyldent og lyde hult, når man banker på det.
8. Tag brødet ud og lad det svale lidt i formen, før det
tages ud og afkøler utildækket på en bagerist.
Tips: Æblerne kan skrælles, før de rives.
Halvdelen af de revne æbler kan erstattes af revne
gulerødder.
Dejen kan desuden tilsættes lidt grofthakkede
hasselnøddekerner og rosiner.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------