Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: ca 2 timer Bagetid: ca 35 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Ølbrød
1 flaske lager- eller skibsøl (33 cl)
25 g gær
1 tsk honning eller sukker
1 tsk salt
60 g groft rugmel (knap 1 dl)
200 g sigtemel (4 dl)
300 g hvedemel (5 dl)
*
Sådan laves Ølbrød
1. Lun øllet knap håndvarmt (35 °C) og opløs gæren heri.
2. Tilsæt honning (sukker), salt, rugmel, sigtemel og mel.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket og lunt ca
1½ time.
3. Ælt dejen let og form den til et brød.
Læg det på en smurt plade eller på en plade dækket med
bagepapir.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Lad brødet efterhæve tildækket og lunt ca ½ time.
5. Rids brødet på tværs med en skarp kniv.
Drys brødet med lidt mel.
Bag det ca 35 min. på nederste rille, til det er gyldent og
gennembagt.
Lad brødet køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Dejen kan tilsættes 1 tsk kommen.
Rugmel kan erstattes af grahamsmel.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------