Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 1½ time Bagetid: ca 45 min.
Let at lave. Lav
pris. Fryse-egnet. Bageforme: 2 forme à 1¼ liter til 2 brød.
# Ingredienser til Fiberbrød:
100 g fuldkornsmel (1,66
dl)
600 g hvedemel (ca.
10,75 dl)
2 dl hvedeklid
1 dl knækkede
hvedekerner
1 dl hørfrø
2,5 dl vand
2,5 dl kærnemælk
50 g gær
0,5 dl (vindruekerne)olie
2 tsk salt
Endvidere: smør til
formen
*
Sådan laves Fiberbrød:
1. Bland hvedeklid,
hvedekerner, hørfrø, kærnemælk, vindruekerneolie og salt i en skål.
2. Rør gæren ud i
det håndvarme vand.
Hæld det i skålen,
når gæren er helt opløst, og bland det godt.
3. Tilsæt det meste
af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Ælt, til dejen er
smidig og glat.
Det er ikke sikkert,
at alt hvedemelet skal bruges, det afhænger af, hvor meget fugt det kan opsuge.
4. Dæk dejen med et
klæde og lad den hæve lunt ca 45 min.
5. Ælt dejen igennem
igen og form den til to aflange brød.
Læg dem i to
velsmurte brødforme.
6. Rids brødene, dæk
dem med klædet og lad dem efterhæve ca 45 min.
7. Pensl brødene med
vand og bag dem ca 45 min ved 200 °C.
8. Tag dem ud af
formen og lad dem køle af på en bagerist.
Tips: 1/3 af de
knækkede hvedekerner og hørfrøene kan erstattes af fx havregryn,
solsikkekerner, sesamfrø eller knækkede rugkerner. En del af melet kan
erstattes af grahamsmel.
Kan fryses.
Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se flere opskrifter
med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------