Brød, Tilbehør, Bagværk, Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Iblødsætning, kerner: 1-2 timer. Hævetid i alt: 1 time og 20 min. Bagetid:
25-35 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 1 stort eller 2 mindre
brød.
# Ingredienser
til Firkornsbrød:
125 g
firkornsblanding
2 dl kogende vand
2 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk olie
½ tsk salt
550 g hvedemel (ca.
10 dl)
*
Sådan laves Firkornsbrød:
1. Hæld kogende vand
over firkornsblandingen, dæk skålen med et rent viskestykke og lad kornene stå
i blød i 1-2 timer.
Hvis man blander
kornene selv (se under Tips), er det nok at sætte de hele rug- og hvedekerner i
blød.
2. Opløs gæren i det
lunkne vand.
Tilsæt olie, salt,
firkornsblanding og hvedemel.
Hold lidt mel
tilbage, det er forskelligt, hvor meget mel væsken optager.
3. Ælt dejen blank
og smidig på et melet bord og stil den til hævning med et klæde over på et lunt
sted i ca 1 time.
4. Slå dejen ned,
ælt den kort og form den til 1 eller 2 brød.
Sæt brødet på en
smurt letmelet plade eller en plade beklædt med bagepapir, dæk det med et klæde
og lad brødet efterhæve ca 20 min.
5. Rids brødet med
en skarp kniv eller et barberblad, pensl det med vand og bag det i en 200 °C
varm ovn i 25 min, hvis der bages små brød, og 35 min, hvis der bages et stort
brød.
Lad brødet afkøle på
bagerist.
Tips: Firkornsblandinger fås i specialforretninger
og supermarkeder. Men man kan sagtens lave sin egen blanding af lige dele
rugkerner, hvedekerner, hørfrø og sesamfrø. »Fede« frø som sesam og hør bør
ikke opbevares længe eller varmt. Så harskner de.
Dejen kan også bages
som 3 flutes, så skal de bage i ca 15 min. ved 225 °C.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------