Dejligt, hjemmebagt brød for enhver smag. Hjemmebagt flûte med ost er både godt og sundt. Brød giver bl.a. B-vitaminer og jern og fibre.
3 stykker.
Tilberedningstid: ca 15 min. Hævetid: i alt ca 1 time. Bagetid: 18-20 min.
Fryseegnet.
# Ingredienser
25 g gær
4 dl skummetmælk
1 spsk olie
1 tsk salt
evt. 1 fed hvidløg
100 g reven ost fx emmentaler
eller cheddar
ca. 600 g hvedemel
(9-10 dl)
æg til pensling
groft salt
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
mælken.
Rør olie, salt, evt.
knust eller finthakket hvidløg og reven ost i.
Bland hvedemelet i
ad et par gange, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt.
2. Dæk dejen med et
fugtigt stykke og stil den til hævning ca 45 min.
3. Slå dejen ned og
del den i 3 dele.
Rul hver dejdel til
et aflangt, tyndt brød i bagepladens længde.
Lad brødene efterhæve 15-20 min.
4. Snit flutene med
en skarp kniv.
Pensl med
sammenpisket æg og drys med lidt groft salt.
Bag flutene 18-20
minutter ved 250 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------