Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: ca 1 time Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Fletbrød:
500 g hvedemel (8,3
dl)
50 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Fletbrød:
1. Smelt smørret,
hæld mælken i og lad det afkøle, til det er håndvarmt.
Rør gæren ud heri.
2. Tilsæt salt,
sukker og det sammenpiskede æg.
Rør melet i lidt ad
gangen.
Dejen skal være blød
og smidig.
Stil den til hævning
tildækket og lunt ca 30 min., til dobbelt rumfang.
3. Ælt dejen godt
igennem og del den i 9 stykker.
Rul dej stykkerne ud
til 40 cm lange pølser.
4. Flet først de 4
sammen og læg dem på en smurt plade eller på bagepapir.
Flet så de 3 dej
pølser sammen og læg dem oven på den første fletning.
Sno de 2 sidste
dejpølser sammen og læg dem øverst.
Bøj enderne af
fletningen ind under brødet, så det ikke går op under bagningen.
5. Lad brødet
efterhæve tildækket og lunt ca 30 min.
6. Pensl med
sammenpisket æg og bag brødet ca 40 min. ved 200 °C.
Lad det afkøle på en
bagerist.
Tips: Brødet kan drysses med salt, birkes eller
sesamfrø, efter at det er penslet.
Dejen er velegnet
til morgenbrød, fx rundstykker og horn.
Bag dem på ovnens
midterrille ved 225 °C i ca 10 min.
Kan fryses.
Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se flere opskrifter
med Fletbrød og andre Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------