Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Skal hvile: 10 min. Hævetid: godt 1 time Bagetid: 12-15 min. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. 4 eller 16 stk.
# Ingredienser
til Flutes, grahamsflutes:
25 g gær
4 dl lunkent vand
1½ tsk salt
180 g grahamsmel (3
dl)
400 g hvedemel (6,5
dl)
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Flutes,
grahamsflutes:
1. Opløs gæren i det
lunkne vand.
Tilsæt grahamsmel og
lad dejen hvile 10 min.
2. Kom salt og 2/3
af melet i og rør dejen sammen med en ske, til den hænger sammen.
Ælt dejen videre på
et meldrysset bord.
Tilsæt det
resterende mel lidt efter lidt.
Ælt, til dejen er
glat og elastisk.
3. Dæk dejen med et
viskestykke og lad den hæve 3 kvarter på en lun plads.
4. Ælt atter dejen
igennem og form den til fire lange flutes eller 16 små kuvertbrød. Sæt dem på
en bageplade beklædt med bagepapir eller letsmurt og drysset med mel. Lad dem
efterhæve tildækket 20 min.
5. Rids brødene med
en skarp kniv skråt på langs.
Pensl dem med
sammenpisket æg, inden de sættes i ovnen, og med vand efter 6-7 min.s bagetid.
6. Bag brødene i en
225 °C varm ovn i 12-15 min.
De skal lyde hult
ved bank.
7. Lad brødene køle
af på en bagerist.
Tips: Dejen skal hvile efter tilsætning af
grahamsmelet, da groft mel er længere om at opsuge væske.
Flutes er velegnet
til dybfrysning. Holdbarhed: 6 måneder.
Brødene er
spiseklare efter 6-7 min i en 225 °C varm ovn.
Se flere
opskrifter med Flutes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------