Brød Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Honningbrød:
150 g smør
200 g sukker (ca. 2½ dl)
3 æg
1½ dl (akacie)honning
275 g hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødte nelliker
2 tsk bagepulver
reven skal af ½ usprøjtet citron
smør og rasp til formen
Bageform: 1½ l
*
Sådan laves
Honningbrød:
1. Smelt smørret og lad det svale af. Indstil ovnen på 175
°C.
2. Pisk æg og sukker skummende.
Tilsæt under piskning det afsvalede smør og honningen.
3. Bland hvedemelet med krydderier, bagepulver og reven
citronskal og vend blandingen i dejen.
4. Kom dejen i en velsmurt, raspet form, eller en form
beklædt med bagepapir, og bag honningbrødet på næstnederste rille i ca 1 time
og 15 min.
Dæk eventuelt brødet med alufolie det sidste kvarter.
5. Lad brødet svale lidt af i formen, før det vendes ud og
afkøles på bagerist.
Skær brødet i tynde skiver og server det med smør.
Tips: Akaciehonningens flydende konsistens gør den
velegnet til bagværk.
Bruges der anden form for honning til brødet, skal den blot
smeltes flydende sammen med smørret, før den kommes i dejen.
Dejen kan yderligere tilsættes 2 spsk hakket, syltet
pomerans- eller appelsinskal.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se flere
opskrifter med Honning
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------