Et saftigt brydebrød som passer godt til middagen, men også
til en frokostbuffet eller på morgenbordet. Her på siden finder du inspiration
til godt brød
• Kruska eller grov hvedeklid består af næsten 40%
kostfibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 40 min. 16 boller
Ingredienser
4 dl (240 g) grahamsmel
3 dl (180 g) hvedemel
1½ dl kruska
½ tsk: salt
2 tsk fennikelfrø (valgfrit)
1 pakke tørgær (eller 50 g frisk gær)
2½ dl 40 °C varmt vand
½ dl raps- eller olie
1 spsk sirup
æggehvide til pensling
1 dl græskar- eller solsikkekerner
mel til udrulningen
Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Læg bagepapir på en plade og stil den til side.
2. Bland mel og kruska i en stor skål, rør salt, evt.
fennikel
og tørgær i, eller opløs den friske gær i lidt fingervarmt
vand.
Varm vandet til 45-50°, 37 °C for frisk gær, bland olie og
sirup
og rør det i melet.
Ælt dejen til den er smidig.
3. Hæld dejen ud på et melet bord.
Ælt den i 5 min eller til den er elastisk.
4. Skær dejen i 16 stykker og form små boller.
Læg bollerne på bagepladen ret tæt i en cirkel,
og stil pladen tildækket på en lun plads i 20 min.
5.Pensl bollerne med æggehvide og drys med
græskar- eller solsikkekerner.
Bag i ca. 40 min, eller til bollerne er gyldne og
lyder hule, når man banker på dem.
Server dem varme eller kolde.
FRYSNING
Køl bollerne helt af efter bagningen og læg dem i
fryseposer.
Frys i op til 4 mdr.
Lækre buffetboller:
Pr. bolle: Energi: Kcal 217 = kJ 911
Kulhydrat 27 g Protein 7 g Fedt 9 g (37%) Fibre 7 g
• Gær er en god B-vitaminkilde.
Tips
Anvend den bekvemme og hurtige tørgær
for at afkorte tilberedningstiden.
Græskarkerner er de inderste kerner i
græskarfrøene. De købes i helsekostforretninger.
Solsikkekerner kan man blande i salater,
brød og müsli.
INFO: Har du ikke kruska på lager, så brug knækkede rug-
eller hvedekerner.
Kruska består af knækket rug, hvede, byg og havre.
Kruska kan også være grød af hvedeklid, rosiner og vand.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.