Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: ca 1 time. Bagetid: 30-40 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Landbrød
25 g gær
25 g smør
3,5 dl kærnemælk
1 tsk salt
300 g sigtemel (5 dl)
200 g hvedemel (3,3 dl)
Til pensling: vand eller sammenpisket æg
*
Sådan laves Landbrød
1. Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en gryde, kom mælken i.
Lad blandingen køle af. Den må højst være 35 °C.
2. Rør gæren ud i den lunkne mælkeblanding.
Tilsæt salt sigtemel og hvedemel.
Ælt dejen godt igennem.
Den skal være smidig og slippe fingre og bord.
3. Lad dejen hæve tildækket og lunt 45 min, til den har
fordoblet sit omfang.
4. Ælt atter dejen kort igennem og form den til en stor
bolle.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Smør en bageplade og drys den med hvedemel eller beklæd
den med bagepapir.
Læg brødet på pladen og lad det efterhæve tildækket ca 20 min.
6. Pensl brødet med vand eller sammenpisket æg og prik det
med en gaffel.
Bag det på ovnens nederste rille 30-40 min.
Det skal være hævet og gyldenbrunt og lyde hult ved bank.
7. Lad brødet køle af på en bagerist.
Utildækket, hvis skorpen ønskes sprød.
Tips: Kærnemælken kan helt eller delvis erstattes af
ymer eller mælk.
Dejen kan tilsættes 1 tsk honning, det søder ikke, men
afbalancerer smagen godt.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------