Logo

Madbrød bagt med øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madbrød bagt med øl

 

Prøv at twiste det klassiske, koldthævede surdejsbrød med lidt krydret sødme nemlig øl, maitsirup og kommen. Brødet smager skønt både til en klapsammen med pølse eller ost og som tilbehør til en god simreret. Det er et ordentligt brød!

Arbejdstid: 35 min. Hævetid: 2112 time Bagetid: 45 min. Fryse-egnet

 

# Ingredienser til Madbrød bagt med øl:

1 stort brød

15 g gær

½ dl vand

1 porter eller anden mørk øltype (33 cl)

2 spsk maltsirup (eller mørk sirup, se tips)

125 g knækkede rugkerner

125 g rugmel

½ tsk groft salt

350 g hvedemel

1 spsk kommen (evt)

1-2 tsk flagesalt

*

 

Sådan laver du Madbrød bagt med øl:

Rør gæren ud i vand og tilsæt øl og sirup.

Rør rugkerner, rugmel og salt i og tilsæt det meste af hvedemelet.

Ælt dejen igennem i 5-8 min.

Tilsæt kun det sidste mel om nødvendigt, for dejen skal være blød og elastisk.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Form den til et rundt brød, fugt det med lidt kold vand og drys det med kommenfrø og flagesalt. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, dæk det til og lad det efterhæve til dobbelt størrelse i ca. 30 min.

 

Varm ovnen op til 250 °C eller 225 °C varmluft.

Rids evt. brødet med en skarp kniv og sæt det midt i ovnen.

Skru ned til henholdsvis 200 °C eller 180 °C varmluft og bag brødet ca. 45 min.

 

Tjek, om brødet er gennembagt ved at banke under det (det skal lyde hult) eller brug et stegetermometer, som skal vise 98 °C.

Sæt brødet på en rist til afkøling.

 

TIPS: Maltsirup kan købes i helsekostbutikker, i nogle supermarkeder og hos Specialkøbmanden.

Lav din egen maltsirup: Rør 1 mørk øl (33 cl) og 200 g farin sammen i en gryde med høje sider og kog det tykt og sirupsagtigt, til der er ca. 1½ dl tilbage det tager 30-45 min.

Hæld den færdige sirup på et rent syltetøjsglas.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her