Gode
og sunde små rugbrød, der kan nydes som tilbehør til maden eller fyldes med
pålæg og
grønt til frokost og madpakke.
Arbejdstid:
1 time. Hævetid: 1½-2 timer. Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet.
(12-16 stk)
#
Ingredienser til Mini-rugbrød;
25
g gær
2½
dl vand
2½
dl kærnemælk
1
spsk honning eller sirup
1
spsk groft salt
1
spsk olie
350
g groft rugmel
50
g hørfrø
50
g solsikkekerner
200
g hvedemel
100
g rugflager
*
Sådan laver du Mini-rugbrød:
Rør
gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt kærnemælk, honning eller sirup,
salt, olie, rugmel, frø og kerner.
Rør dejen godt igennem og tilsæt hvedemel,
til dejen er fast og smidig.
Dæk skålen med film eller et fugtigt viskestykke
og lad dejen
hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Vend
dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.
Form den til en tyk pølse og
del den i
12-16 lige store stykker.
Form dem til små brød.
Hæld
lidt koldt vand i en dyb tallerken og hæld rugflagerne op i en anden dyb
tallerken.
Dyp brødene i vandet og tryk dem ned i rugflagerne.
Læg dem på
bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket ca. 30 min.
Varm
ovnen op til 200 °C varmluft (220 °C alm. ovnvarme).
Bag
brødene 20-25 min. og lad dem afkøle på en rist.
Tips:
Man kan også stille de rå brød i en bradepande, så de "vokser" sammen
ved efterhævning og bagning.
Krydr evt. dejen med 1 tsk stødt anis og 1 tsk stødt fennikel.
Se
flere brød og boller her
:
Kilde: Hjemmets bedste MAD