Der er virkelig god
økonomi i at bage småbrød. Et halvt kilo mel forslår til mange boller eller små
brød, og der er utallige variationsmuligheder. Desuden egner småbrød sig godt
til nedfrysning. De pakkes i mindre portioner, der stoppes ned hist og her i
fryseren.
Ca 20 stk. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ca 15 min.
# Ingredienser
50 g gær
3½ dl mælk
2 spsk olie
2 tsk salt
500 g (ca. 8½ dl)
hvedemel
evt sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
håndvarm mælk, tilsæt olie, salt og halvdelen af melet. Slå dejen sammen.
2. Ælt den på et
melet bord, til den er smidig.
Lad den hæve,
tildækket, på et lunt sted i godt ½ time.
3. Slå dejen ned og
ælt den let på et melet bord.
4. Til
hamburgerboller ruller du dejen ca 1 cm tykt ud og stikker boller ud på 6-7 cm,
fx med et
glas.
Lad dem efterhæve på
en smurt plade.
5. Til pølsebrød
deles dejen i mindre stykker, der trilles ud til fingertykke pølser, ca 10 cm
lange.
Lad dem efterhæve på
pladen.
6. Begge typer brød
pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og nu kan de evt drysses med
sesamfrø.
De bages midt i en
varm ovn ved 200 °C i ca 15 min.
Lad dem køle af på
bageristen.