En smagfuld, mørk udgave af det klassiske landbrød bagt med
mørk øl, som giver både sødme og bitterhed. Hjemmebagt med duft og smag.
1 brød. Hævetid: ca
1 time. Bagetid: ca 45 min.
# Ingredienser
50 g gær
1½ dl mælk
2½ dl porter
½ tsk stødt anis
½ tsk stødt nellike
1 tsk salt
300 g (5 dl)
sigtemel
300 g (5 dl) hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
den håndvarme mælk.
Tilsæt øl,
krydderier, sigtemel samt halvdelen af hvedemelet.
Slå dejen sammen.
2. Ælt dejen på et
melet bord med så meget hvedemel, at den bliver smidig.
Lad den hæve på et
lunt sted, tildækket, i ca 30 min.
3. Slå dejen ned og
ælt den let.
Form den til et aflangt brød, der stilles til efterhævning i 30 min.
Rids det 3-4 gange på langs med et barberblad og lad det stå et par minutter.
Drys med lidt mel.
4. Bag brødet i en
varm ovn ved 200 °C i ca 45. min.
Lad det afkøle på
bageristen.
Tips: Prøv denne variation: Tilsæt grunddejen 2
spsk ristede løg samt reven skal og saft af en appelsin